Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściana surówka z winogronami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 3 duże liście
kukurydza 1/2 puszki
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 1 czubata łyżka
winogrona 30 (rodzynkowe)
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściana surówka z winogronami

Kroki postępowania

1
Liście kapusty umyć, osuszyć i poszatkować.
Krok 1 - Kapuściana surówka z winogronami foto
2
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Krok 2 - Kapuściana surówka z winogronami foto
3
Dodać ją razem z odsączoną kukurydzą do kapusty.
Krok 3 - Kapuściana surówka z winogronami foto
4
Winogrona umyć, osuszyć, przekroić na pół.
Krok 4 - Kapuściana surówka z winogronami foto
5
Dodać je do pozostałych składników.
Krok 5 - Kapuściana surówka z winogronami foto
6
Do surówki dodać trochę soli i pieprzu, dodać też majonez.
Krok 6 - Kapuściana surówka z winogronami foto
7
Wszystko dokładnie wymieszać. Surówkę podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 7 - Kapuściana surówka z winogronami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 18.02.2014 17:18
świetne połączenie :)
Anna133 28.11.2012 15:55
wspaniałe połączenie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak