Przepis i sposób przygotowania na: Zebra z polewą i orzechami
POLEWA: Składniki na polewę przekładamy do rondelka i gotujemy na niewielkim ogniu do czasu zagotowania, cały czas mieszając. Ciasto polewamy polewą z orzechami.
Ciasto: | |
mąka | 2,5 szklanki + 2 łyżki |
cukier | 2 szklanki |
jajko | 5 sztuk |
oranżada | 1 szklanka |
olej | 1/2 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
aromat cytrynowy | 1 sztuka |
kakao | 2 łyżki |
Polewa: | |
cukier | 1 szklanka |
masło | 200 g |
cukier waniliowy | 1 sztuka |
woda | 5 łyżek |
orzechy arachidowe | 300 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: