Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupka rybna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

okoń 3 szt
ziemniaki 3 szt
ryż dziki 1 szklanka
marchewka 2 szt
natka pietruszki
korzeń pietruszki 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pieprz kulki
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupka rybna

Ryby myjemy osuszamy wyciągamy wnętrzności ,skrobiemy z łusek. Myjemy. Wkładamy do garnka z woda liściem laurowym i kulkami pieprzu . Gotujemy ok 20 min do miękkości ryb. Gdy ryby są miękkie wyciągamy je z wywaru . Przelewamy wywar przez siko lub gazę ,żeby pozbyć się drobinek ryb ,ości itd. Do wywaru dodajemy przyprawę uniwersalną i pokrojone warzywa . Dosypujemy ryż dziki. Gotujemy do miękkości warzyw . Ryby obieramy .Pod koniec gotowania kawałki ryby wkładamy do zupy i doprawiamy białym pieprzem . Zupę ozdabiamy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 03.12.2012 16:43
pięknie wygląda :)
Paolcia 03.12.2012 13:46
Dobry i pożywny przepis dla kobiet karmiących piersią :) powinna być jeszcze taka opcja w rodzaju kuchni :)
Pajecznik 03.12.2012 12:36
Wygląda bardzo apetycznie.
Babciagramolka 03.12.2012 12:07
Uwielbiam zupy rybne i uwielbiam okonie . Brawo
KasiaK90 03.12.2012 11:07
smaczna
jasiek 03.12.2012 10:33
lubię takie rybne zupki
artur7 03.12.2012 09:53
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak