Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe rogaliki z budyniem czekoladowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 250 ml
żółtko jajek 3 szt
drożdże 5 dkg
olej 1/3 szkl
cukier 1/3 szkl
margaryna 1,5 łyżki
mąka 50 dkg
budyń czekoladowy 1 op
mleko 2 szkl-do budyniu

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe rogaliki z budyniem czekoladowym

Żółtka ucieramy mikserem razem z cukrem. Następnie wlewamy olej oraz dodajemy pokruszone drożdże. Nadal miksujemy. Gdy drożdże się rozpuszczą wlewamy letnie mleko oraz dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną margarynę. Następnie stopniowo wsypujemy mąkę i wyrabiamy łyżką ciasto. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do przestudzenia. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy trójkąty. Na każdy z trójkątów nakładamy porcję budyniu. Zwijamy rogaliki. Pieczemy około 20-25 minut w temp 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 22.12.2013 19:34
świetne rogaliki
EmciaPichci 11.10.2013 07:37
do kawy idealne :)
MagdaXXX 20.08.2013 20:12
z budyniem nie robilam
Motorek 04.07.2013 08:50
pyszniutkie
erym 19.06.2013 17:25
uwielbiam, dawaj tu jednego :)
dorotka0000025 17.06.2013 19:48
wygladaja pysznie
Dorota59 24.04.2013 15:11
kuszące słodkości
olkaaa 08.12.2012 11:09
chętnie spróbuję
RenataZ-et 04.12.2012 19:12
pychotki :)
caralajna 03.12.2012 13:22
bardzo fajne
pajbek 02.12.2012 21:40
Pięknie się prezentują te pyszne rogaliki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak