Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pieczonego mięsa i fasoli

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
fasolka biała konserwowa 1 szkl
por 1 szt
jabłko 1 szt
ziemniaki 2 szt
ogórek konserwowy 1 szt
oliwki czarne 5-6 szt
majonez 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
filet z kurczaka 1 pieczony
natka pietruszki 2 łyżki
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczonego mięsa i fasoli

Marchewkę i ziemniaki umyć i ugotować, odcedzić, ostudzić, obrać. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i skropić sokiem cytryny. Fasolę osączyć z zalewy, oliwki pokroić w krążki. Por bardzo drobno posiekać. Pieczone mięso, ogórki, marchewkę, ziemniaki i żółty ser pokroić w kostkę, Wszystkie składniki potrzebne do sałatki włożyć do miski, połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 02.12.2012 09:23
pycha
romanrafal
romanrafal 02.12.2012 08:49
rewelacja,mógłbym się u ciebie stołować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak