Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ziemniaczana z kabanosami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 60 dag
wafle 4 płaty
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 4 łyżki
kabanos 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ziemniaczana z kabanosami

Ziemniaki obieramy, płuczemy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy i przepuszczamy przez praskę. Dodajemy masło, natkę, mieloną paprykę oraz sól i pieprz do smaku i wszystko dokładnie mieszamy. Ciepłą masę ziemniaczaną dzielimy na cztery części i rozsmarowujemy na waflach. Na środku każdego wafla układamy kabanosa /ja wybieram drobiowe bo są bardziej miękkie i nie tak bardzo obsuszone/. Po ok. 15-20 min. gdy wafle nieco zmiękną zwijamy je w roladę. Odstawiamy do wystudzenia. Gdy już będą zimne, kroimy je w plastry /ok. 2 cm/ i podsmażamy na rozgrzanym na patelni oleju. Danie możemy serwować z surówką lub z sosem pomidorowym czy czosnkowym. Zamiast kabanosów możemy użyć cienkie parówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 01.12.2012 23:01
też robię coś podobnego :)
Dorota59 01.12.2012 22:37
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak