Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rajska szarlotka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto: mąka 1,5 szklanki
cukier 0,5 szklanki
jajko 3 sztuki
margaryna roztopiona 0,5 kostki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jabłka 5 sztuk
cukier puder 0,5 szklanki
cynamon 2 łyżeczki
beza 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rajska szarlotka

Przygotować ciasto: Jajka rozdzielić na białka i żółtka, białka ubić na pianę, dodać cukier i jeszcze trochę ubijać, następnie dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu dodać roztopioną margarynę. Ciasto przelać do formy, na cieście wyłożyć jabłka obrane i pokrojone w plasterki.
Przygotować bezę: białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier oraz cynamon i jeszcze chwilę ubijać. Pianę wyłożyć na jabłka. Piec w temperaturze 150 stopni przez około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 03.03.2014 19:39
smaczny ten raj :)
aisza1 26.12.2012 08:18
dobra
Magula 01.12.2012 21:27
fajna
Kulinarna Ja 01.12.2012 19:49
pyszna!
IwonaKa 01.12.2012 19:33
uwielbiam szarlotki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak