Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszona wieprzowina z piwem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo 1 szkl.
kminek Prymat 1 łyżka
sól i pieprz
olej
cebula 2 szt.
chleb czerstwy 2-3 łyżki
schab 3/4 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: duszona wieprzowina z piwem

mięso opłukać osuszyć papierowym ręcznikiem a następnie pokroić je w cienkie paski,na patelni rozgrzać olej i usmażyć mięso z obu stron na złoty kolor wykładać je z patelni do rondelka lub garnka.Cebule obrać pokroić i zeszklić na pozostałym tłuszczu ze smażenia mięsa.Zeszkloną cebulę wrzucić do obsmażonego mięsa doprawić do smaku kminkiem,solą i pieprzem wlać piwo i dusić do miękkości jeśli trzeba to można podlać je także wodą,pod koniec duszenia posypać mięso startym chlebem chwilę jeszcze dusić i odstawić z ognia,podawać z ziemniakami i surówką z kapusty czerwonej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 17.02.2014 11:33
super obiad
MAR3STA 04.12.2012 15:54
brzmi zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak