Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt.
mąka 2,5 szkl.
twaróg 1/4 kg.
cukier 1/2 szkl.
margaryna 1 kost.
czekolada mleczna 1/2 tabliczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana gęsta 1/2 szkl.
cukier waniliowy 1 szt.
aromat rumowy

Przepis i sposób przygotowania na: babka serowa

twaróg zemleć w maszynce do mielenia mięsa lub przecisnąć przez praskę,margarynę stopić w rondelku,jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę dodać zmielony twaróg i dokładnie połączyć ze sobą,dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz aromat i posiekaną czekoladę cały czas mieszając stopniowo wlewać przestudzoną margarynę jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać jeszcze śmietanę po wymieszaniu ciasta wlać je do wysmarowanej foremki keksowej i upiec w temp.180st.ok.40-50min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 05.12.2012 15:48
fajne ciasto
Renataj 02.12.2012 10:51
Apetyczny przepis.
Sylwia56
Sylwia56 01.12.2012 20:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak