Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z żółym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 6 plastrów
pieczarki 30 dag
jajko 3 szt
mąka 2/3 szkl
żółty ser starty 2 szkl
mleko 1/2 szkl
natka pietruszki do smaku
bazylia do smaku
olej do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z żółym serem

Mięso myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy i lekko rozbijamy. Solimy do smaku i opruszamy mąką. Do mleka dodajemy jajka, resztę mąki, 1/2 szkl sera, natkę pietruszki i bazylię - dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na około 30 minut, następnie po tym czasie w mleku z przyprawami zanurzamy wcześniej przygotowane kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Pieczarki kroimy w kostkę i dusimy. Podsmażone kotlety ukłądamy w naczyniu żaroodpornym , posypujemy pieczarkami i resztą sera. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni aż ser się rozpuści. Podawać można z ziemniakami lub bez.
SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 03.03.2013 21:16
dla mnie to taka pyszotka ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak