Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z dziurką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 25 dag
jajko 1 szt
sól do smaku
olej 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z dziurką

Ziemniaki obieramy, gotujemy a następnie mielimy w maszynce do mięsa. Do przeciśniętych ziemniaków dodajemy mąkę, jajko i sól do smaku i zagniatamy cisto. Kiedy uzyskamy jednolitą masę robimy małe kuleczki, spłaszczamy i w środku robimy dziurkę palcem. Gotowe kluski gotujemy we wrzącej wodzie aż wypłynął na powierzchnię. Podajemy z sosem.
SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 07.05.2013 21:21
ja bardzo często robię, lubię je
Madziela 04.02.2013 10:59
nie ma jak to kluseczki :D
Ewelina47 24.01.2013 21:16
ja uwielbiam jeszcze z sosem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak