Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkiem i jagodami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mleko 1 szklanka
drożdże 2,5 dag
jajko 1 szt
cukier 4 łyżki
jabłko
jagody

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkiem i jagodami

Kroki postępowania

1
W szklance ciepłego mleka rozpuszczamy drożdże . Do jajek dodajemy cukier i mieszamy , wlewamy mleko z drożdżami i dalej mieszamy na koniec wsypujemy szklankę mąki mieszamy . Odstawiamy pod przykryciem na 30 minut Gdy ciasto podwoje swoją objętość .Wsypujemy obrane i starte na grubych oczkach jabłko i jagody mogą być mrożone , mieszamy delikatnie
Krok 1 - Racuchy z jabłkiem i jagodami foto
2
.Małymi porcjami kładziemy placki na patelni
Krok 2 - Racuchy z jabłkiem i jagodami foto
3
smażymy z obu stron . Smacznego
Krok 3 - Racuchy z jabłkiem i jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.01.2014 22:19
lubię takie :)
Wafelek2601 14.01.2013 11:35
Rewelacja
Łukasz15 06.01.2013 12:15
Pyszne
pycia9 24.11.2012 19:02
pycha
mela25 21.11.2012 21:20
Można na oleju ale ja smażę na patelni do naleśników bez oleju , jak kto woli
SmacznaPyza 21.11.2012 18:27
smażysz na oleju czy bez tłuszczu bo nie ma na ten temat nic w przepisie ?
Ewelina161
Ewelina161 21.11.2012 12:22
Albo sodę?
Ewelina161
Ewelina161 21.11.2012 11:24
Jeśli akurat nie ma w domu drożdży, a do sklepu mam 10 km. (:D) można dodać proszek do pieczenia?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak