Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z ryżem na skrzydełkach

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
ryż 40 dag
kostka rosołowa 1
marchewka 4 sztuki
natka pietruszki do smaku
seler korzeniowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z ryżem na skrzydełkach

Do garnka wlewamy około 3 litrów wody. Dodajemy opłukane skrzydełka drobiowe. Gotujemy 30 minut. Po tym czasie obieramy marchewki i seler, kroimy drobno i wraz z kostką rosołową dodajemy do garnka. Po następnych 10 minutach dodajemy również ryż. Gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut. Pod koniec gotowania jak już ryż i mięso drobiowe są miękkie dodajemy natkę pietruszki. Dodajemy kucharek i pieprz czarny do smaku.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

28.12.2013 15:06
Pasywny lecz nie bezpieczny
wlicka 16.03.2013 17:23
na pewno dobre!
justys759 25.11.2012 13:44
bardzo smaczny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak