Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w czerwonym winie polane czekoladą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 sztuki
czekolada mleczna 1 tabliczka
sok z cytryny 0,5 sztuki
woda 0,5 szklanki
miód 2 łyżki
kardamon do smaku
cynamon do smaku
Goździki całe Prymat do smaku
wanilia do smaku
wino czerwone 500 (słodkie)

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w czerwonym winie polane czekoladą

Do garnka wlewamy wodę dodajemy ok 2 łyzki miodu , podgrzewamy, gdy miód sie rozpuści dolewamy wino. Wino doprawiamy do smaku. Gruszki obieramy , zostwawiamy ogonki, natomiast wycinamy spód gniazda i ścinamy na plasko żeby gruszki staly na talerzu. Gruszki wkladamy do gotującego sie wina . Gotujemy 30 minut pod przykryciem. W kompieli wodnej rozpuszczamy tabliczkę czekolady, ja miałam niestety tylko z orzechami, dodajemy mleko i dokladnie mięszamy. Na talerzu układamy gruszki, polewamy je czekoladą. Podajemy na gorąco:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 20.11.2012 22:40
wyglądają wspaniale :)
Mati3 20.11.2012 20:03
rewelacja:)
TEtalicha 20.11.2012 20:02
bardzo ladnie wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak