Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem i marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 150 ml
marchewki 2
włoszczyzna 1 tacka
ziele angielskie 4
ryż 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem i marchewką

Włoszczyznę zalewam wodą. Gotuję wraz z kostkami rosołowymi do miękkości warzyw. Warzywa wyjmuję, a marchewki odkładam na bok. Do zupy dodaję ziele angielskie oraz cały koncentrat pomidorowy. Do słoiczka można wlać trochę wywaru, aby dokładnie wymyć słoiczek. Całość mieszam i zagotowuję. Gdy zupa się gotuję wsypuję ryż. Mieszam i od tego momentu gotuję 10 minut. Pod koniec wsypuję pieprzu. Garnek przykrywam pokrywką i zupę zostawiam na 5-7 minut, aby ryż doszedł. Po tym czasie rozlewam do talerzy. Dodaję również kawałki marchewki. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak