Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa na rosołku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół z kurczaka
przecier pomidorowy 4 łyżki
śmietana 18 proc 3 łyżki
pieprz
sól
Przyprawa do zup i potraw Kucharek odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa na rosołku

do garnka z gotującym się rosołem dodać przecier pomidorowy,ziele, angielski, sól i pieprz. doprawić odrobiną przyprawy do zup w płynie. Na koniec dodać śmietanę. Podawać z makaronem, ryżem lub lanym ciastem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 25.11.2012 17:58
po co dodawać ziele angielskie, liście laurowe i inne przyprawy skoro rosół siłą rzeczy i tak jest dobrze doprawiony? rosół+przecier+śmietana i jest super przepis. nie twierdzę, że zupa jest zła, bo dla mnie jest to jedna z ulubionych, ale napisz jak ją zrobić od podstaw, bo raczej nikt rosołu nie kupi jako składnik, tylko musi go zrobić sam, więc napisz jak. I ile tego rosołu?
gosia561 25.11.2012 13:57
klasycznie dobra
gosia561 25.11.2012 13:57
klasycznie dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak