Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z jabłkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główka
jabłka 3 szt
jogurt naturalny 2 łyżka
majonez 2 łyżka
do smaku
sól
cukier
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z jabłkiem

1/2 średniej główki czerwonej kapusty
3 średnie jabłka
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
Do smaku :
sól
pieprz
cukier
ocet

PRZYGOTOWANIE:

Kapustę pozbawić wierzchnich liści i głąba i pokroić na kawałki. Za pomocą robota z końcówką do jarzyn zetrzeć kapustę na grubszych oczkach. Kapustę posolić i zostawić na kilka minut. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do kapusty. Następnie dodać pozostałe przyprawy, jogurt i majonez i wymieszać surówkę. Pozostawić na 5 minut do przegryzienia się smaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 25.11.2012 22:13
świetnie wygląda
Renataj 25.11.2012 20:20
Szybkie, proste i smaczne.
SmakChwili 25.11.2012 15:49
pięknie się prezentuje :)
Iwka 25.11.2012 12:40
apetyczna
Barbara/zuza22_85 25.11.2012 12:24
bardzo dobra
Betka 25.11.2012 11:55
pyszne połączenie składników;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak