Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe masło czekoladowo orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 700 gr
orzechy laskowe 300 gr
migdały 100 gr
orzeszki ziemne 100 gr
mleko 1/2 szklanki
mleko skondensowane 2 łyżki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe masło czekoladowo orzechowe

W blenderze miksujemy orzechy laskowe,migdały,orzeszki ziemne czekoladę.Wszystko miksujemy na miazgę.Mleko łączymy z mlekiem w proszku.W rondelku roztapiamy masło dodajemy orzechy z czekoladą i roztapiamy cały czas mieszając,następnie dodajemy mleko i mieszamy by wszystko się połączyło,jeśli jest za gęste dodajemy więcej mleka(pamiętając że jak zastygnie będzie gęste)Wszystko ponownie miksujemy.Przekładamy do słoiczka czeka0y aż przestygnie i wkładamy do lodówki:)PYCHA:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

medi 23.11.2012 22:55
Mi się to nigdy nie zdarzyło,pamiętajmy że jak blender-ujemy to trzymamy przycisk nie dłużej niż 1 minutę...Pola takim sposobem blendera napewno nie spalisz:)
Pola5 23.11.2012 20:51
fajne, a blender da radę tak zmielić? nie spalę go? bo muszę wypróbować ten przepis :-)))
IwonaKa 23.11.2012 20:31
świetny pomysł
Małgorzata106 23.11.2012 19:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak