Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIELONE Z ŁOPATKI Z SEREM FETA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 700 g
jajko 1 szt
sól
pieprz
mięta 2-3 listki
ser feta
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
bułka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: MIELONE Z ŁOPATKI Z SEREM FETA

Bułkę namoczyć w wodzie.Łopatkę zmielić, dodac dobrze odciśniętą bułkę, sól , pieprz, jajko i posiekane listki świeżej mięty. Całość dobrze wyrobić. Ser pokroić w plastry. Z mięsa formować kotlety do środka wkladając po kawałku sera. Każdy kotlet obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 06.12.2012 23:27
myślę, że by mi posmakowały, bo bardzo lubię fetę :)
teresa18 27.11.2012 20:23
ciekawy dodatek
kuklik 26.11.2012 16:03
pyszne
Botwinka 23.11.2012 18:13
fajne
Lemon 22.11.2012 22:56
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak