Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe z masą kawową
Kroki postępowania
Jedno ciasto orzechowe smarujemy 1/3 masy.
Ciasto orzechowe: | |
białko | 8 szt |
żółtko jajek | 3 szt |
cukier | 3/4 szkl |
orzechy włoskie | 20 dag |
wiórki kokosowe | 10 dag |
rodzynki | 10 dag |
mąka pszenna | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
MASA KAWOWA; | |
jajko | 3 szt |
margaryna | 350 gram |
cukier | 1 szkl |
kawa rozpuszczalna | 3 łyżki |
ponadto : | |
brzoskwinie w puszce | 1 szt |
delicje | 300 gram |
galaretka brzoskwiniowa | 2 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: