Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc, żołądków i wątróbki z kurczaka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca z kurczaka 200 gram
żołądki z kurczaka 200 gram
wątróbka z kurczaka 200 gram
margaryna do smażenia
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana kwaśna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc, żołądków i wątróbki z kurczaka

Kroki postępowania

1
Serca i żołądki z kurczaka kroimy na kawałki. Następnie przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i podsmażamy na tłuszczu (roztapiamy margarynę) do czasu, aż zaczną być miękkie.
Krok 1 - Gulasz z  serc, żołądków i wątróbki z kurczaka foto
2
Wątróbkę z kurczaka kroimy na średniej wielkości kawałki i dodajemy do podsmażonych podrobów. Ponownie podsmażamy i przyprawiamy (można podlać trochę mięso wodą, jeżeli będzie to konieczne). Gdy wszystko będzie miękkie dodajemy 2 łyżki kwaśnej śmietany. Mieszamy
Krok 2 - Gulasz z  serc, żołądków i wątróbki z kurczaka foto
3
Tak przygotowany gulasz podaję z ziemniakami i fasolką szparagową. Smacznego!
Krok 3 - Gulasz z  serc, żołądków i wątróbki z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 11.03.2014 07:29
Świetna potrawa :)
Bernadeta1 19.08.2013 12:06
jest na pewno bardzo smaczny
adelajda 19.08.2013 07:10
mój mąż będzie zachwycony
MC_S 23.07.2013 13:30
Dawno nie jadłem, i chyba będę musiał zrobić.
mic 10.06.2013 18:26
swietna propozycja
Seba 16.12.2012 11:12
smaczny
cooleczka 08.12.2012 20:32
ciekawa propozycja z wątróbkami w tle :)
caralajna 06.12.2012 16:09
fajne że nic się nie marnuje, ja mam kota który mnie 'wyręcza' hi hi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak