Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w cytrynowym pieprzu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 3 kawałki
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
masło 2 łyżeczki
cytryna 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w cytrynowym pieprzu

Kroki postępowania

1
łososia jeśli trzeba dzielimy na porcje, u mnie były trzy kawałki po około 250g. Każdy obsypujemy solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny u odstawiamy do lodówki na 30 minut.
Krok 1 - Łosoś w cytrynowym pieprzu foto
2
2. Na patelni rozgrzewamy masło. Smażymy łososia z każdej strony. Mięso powinno być ładnie różowe. Smażymy go ze skórą, ponieważ bez niej mięso się rozpadnie podczas smażenia.
Krok 2 - Łosoś w cytrynowym pieprzu foto
3
3. Gotowego łososia podałam z sałatką z pomidora cebuli i śmietany oraz z warzywami gotowanymi na parze.
Krok 3 - Łosoś w cytrynowym pieprzu foto
4
smacznego
Krok 4 - Łosoś w cytrynowym pieprzu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.02.2014 22:12
Dobra ryba.
aisza1 21.03.2013 06:26
uwielbiam takiego łososia
Justyna223 17.03.2013 12:38
do Pyzy: pierwszy raz smażyłam łososia i nie wiedziałam, że trzeba go smażyć najpierw od strony skóry, ale i tak nie zmieniło to jego smaku był pyszny, a radę wykorzystam na przyszłość:)
sylwia / sytofala 21.11.2012 23:13
pyszna rybka :)
SmacznaPyza 21.11.2012 19:15
rybę smaży się najpierw od strony skóry...
Botwinka 21.11.2012 17:46
pyszności
as28 21.11.2012 14:44
mniam
as28 21.11.2012 14:44
mniam
Anna169Hosz 21.11.2012 14:31
Wygląda apetycznie.
Joanna46 21.11.2012 12:16
Szlachetna rybka.
uqash24 21.11.2012 11:44
uwielbiam łososia pod każdą postacią, mniam pycha
Patrycja25 21.11.2012 11:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak