Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki kukurydziane o smaku kokosowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 1,5 szkl.
mąka pszenna 2/3 szkl.
cukier waniliowy 1 op.
cukier puder 1/2 szkl.
proszek do pieczenia małe op.
sól 1/3 łyżeczki
jajko 3 małe
mleko kokosowe 150 ml
kefir 150 ml
masło 3 łyżki
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki kukurydziane o smaku kokosowym

Wszystkie mokre składniki zmiksować z dodatkiem soli.
W misce połączyć składniki suche.
W międzyczasie przygotować blachę z foremkami muffinkowymi i rozgrzać piekarnik do ok.190*C.
Do suchych składników wlać mokre i wymieszać mątewką, nie ucierając na gładko!
Powinny się tylko połączyć.
Foremki napełnić ciastem maksymalnie do 2/3 wysokości i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Piec 20-25 minut, w zależności od wielkości foremek.
Stopień wypieczenia sprawdzić patyczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 21.04.2013 20:57
Przyznam się szczerze, że jeszcze nigdy nie piekłam nic na mące kukurydzianej :) czas spróbować! Muffiny wyglądają bardzo smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak