Przepis i sposób przygotowania na: Sernik kokosowy z malibu i orzechami włoskimi
Mąkę łączymy z jajkiem, miękkim masłem, proszkiem do pieczenia(1 łyżeczkę) i cukrem. Ugniatamy ciasto i wkładamy do nasmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą blaszki.
Ser miksujemy z 1 łyżeczką proszku do pieczenia, 2 czubatymi łyżkami mąki, śmietaną kremówką, wiórkami kokosowymi, malibu, 2 czubatymi łyżkami cukru. Wykładamy ser na ciasto na blaszce.
Na wierzch układamy lekko połamane orzechy włoskie, oprószamy cukrem pudrem i polewamy syropem klonowym.
Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, na pieczenie od dołu na 40min, następnie włączamy na pieczenie od góry i dołu (albo termoobieg) i zostawiamy na kolejne 10-15 min.