Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowy pasztet z żurawiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
wątróbka drobiowa 50 dkg
jajko 2 szt
kasza manna 1/2 szkl
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
żurawina
boczek 30 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowy pasztet z żurawiną

łopatkę i boczek ugotować do miękkości z dodatkiem kucharka , listka i po kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego. Surową wątróbkę i ugotowane mięso zmielić. Do zmielonego mięsa dodać jajka, kaszę mannę i wywar, w takiej ilości aby masa była dość luzna. Doprawic sola i pieprzem grubomielonym, na koncu dodac zurawine i wymieszac. Pasztet wlozyc do foremki i piec okolo 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 06.01.2014 18:46
żurawina idealnie komponuje się z mięsem
Ewelina38 25.11.2013 13:35
taki domowy pasztecik to jem i bardzo lubię, sklepowego nie tykam :)
misia53 21.12.2012 14:39
oj, na święta chciałabym taki , wolę od wszystkich szynek
kuklik 09.12.2012 18:11
rewelacja
MAR3STA 03.12.2012 21:23
pyszny pasztet
Aneta41 30.11.2012 20:14
gorąco polecam!! z żurawiną pierwsza klasa:)
IZABELA29 29.11.2012 09:54
z żurawiną jeszcze nie robiłam ,kusi mnie zrobić np ze śliwkami
ben-ka 27.11.2012 08:59
bardzo lubię takie swojskie pasztety.
Ewa6274879 12.11.2012 22:44
domowy pasztet - super :) i do tego z żurawiną... pycha!
teresa18 11.11.2012 17:39
rewelacyjny
kasienka23 10.11.2012 21:17
jadłam taki, jest pyszny
ziutula
ziutula 10.11.2012 20:37
i to jest pasztet..
cooleczka 10.11.2012 20:35
wyborny
Simeo 10.11.2012 20:31
chętnie bym zjadł
ewka1978 10.11.2012 19:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak