Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryżowy z pieczarkami i jajkiem sadzonym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ryżowy 1 opakowanie
bulion drobiowy
pieczarki 25 dag
pomidory z puszki 1 puszka
sól
pieprz
cebula 1 szt
cukier brązowy 1/2 łyzeczki
olej
jajko 4 szt
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy z pieczarkami i jajkiem sadzonym

Makron ryżowy zalewamy gorącym bulionem i odstawiamy na ok 5 min .Następnie odcedzamy . Na patelni na oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek ,pokrojoną cebulę .Następnie dodajemy pieczarki . Gdy cebula zmięknie dodajemy pomidory z puszki dusimy.Doprawiamy sola pieprzem i cukrem do smaku. Gdy sos nam się troszkę zredukuje dodajemy odcedzony makaron . Mieszamy . Na drugiej patelni smażymy jajka sadzone i nakąłdamy na porcję makaronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 18.11.2012 23:39
uwielbiam nieścięte jajko sadzone:)
Poison1988 18.11.2012 11:16
pięknie się prezentuje :) a ten smaczek już czuję na podniebieniu :D
Dorota37 18.11.2012 10:49
przepięknie wygląda
wyattearp 18.11.2012 10:01
SMACZNE
gosia561 18.11.2012 09:44
ciekawe i trochę studenckie
ewka1978 18.11.2012 09:40
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak