Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i żółtym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
kukurydza 1 puszka
papryka czerwona 1 szt
majonez 5 łyżek
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z tuńczykiem i żółtym serem

Cebulę pokroić w kostkę nieco posolić, tuńczyk odsączyć na sicie, kukurydzę również, paprykę pokroić w kostkę, jajka obrać i oddzielić żółtka od białek. W misce układać kolejno ; cebula, tuńczyk, żółty ser - starty na tarce do jarzyn,papryka, kukurydza, białka - starte na tarce do jarzyn, żółtka - starte na drobnych oczkach. Co drugą warstwę posmarować majonezem i doprawić pieprzem. Podawać po schłodzeniu sałatki w lodówce - około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 14.02.2013 22:49
lubię takie połaczenia
barbara11561 17.11.2012 19:55
pysznie wygląda:)
Kuchareczka2 17.11.2012 18:17
znakomita
Agnieszka91 17.11.2012 18:12
fajna i smaczna
eMMe 17.11.2012 18:04
mniam mniam:)
Kasia35 17.11.2012 17:50
smaczne
ewka1978 17.11.2012 17:46
smacznie wygląda
jolanta19 17.11.2012 17:41
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak