Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywno ryżowa z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 woreczek
pietruszka 1 szt
marchewka 2 szt
korniszony 4 szt
jajko 4 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywno ryżowa z tuńczykiem

Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy go. Marchewkę i pietruszkę obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy drobno. Korniszony kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo. Zimne jajka siekamy . Składniki mieszamy z sobą . Dodajemy lekko odsączonego tuńczyka. Doprawiamy pieprzem do smaku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 16.11.2012 10:37
pyszna sałateczka
Adamorek 16.11.2012 10:22
dobra na piątek
Ola1984 16.11.2012 10:21
Lubię sałatki z tuńczykiem :)
Aleksandra15 16.11.2012 10:15
Podoba mi się ten przepis ;-)
iwa643 16.11.2012 10:13
Polecam zdrowe i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak