Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
seler 1 kawałek
czosnek 2 ząbki
ziemniaki 5 sztuki
oliwa 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
kwaśna śmietana 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Marchew, cebulę, pieczarki, pietruszkę, seler i czosnek obrać, umyć, zetrzeć na grubych oczkach. Oliwę mocno rozgrzać, podsmażyć na niej starte warzywa, zalać litrem wody.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa foto
2
Dodać liścia laurowego, ziele angielskie, kucharka i szczyptę pieprzu. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu 40 minut.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa foto
3
Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować do miękkości. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Śmietanę wymieszać z połową szklanki wywaru, wlać do zupy.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa foto
4
Zagotować. W razie potrzeby doprawić.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 27.06.2013 22:38
smaczna zupka
IlonaAlbertos 30.03.2013 17:11
Bardzo lubię tego typu zupki. Sama robię podobną z dużą ilością pieczarek i marchewki. Szybciutko znika.
Alex_M 21.02.2013 18:16
fajna zupka, ale popieram Mysiunie ;)
caralajna 16.12.2012 08:21
świetnie przyprawiona, mniam
Anna138 04.12.2012 21:54
bardzo lobię takie zupki
Poison1988 27.11.2012 11:55
nie ma lepszej zupki!
ben-ka 27.11.2012 09:36
zupy to ja bardzo lubię.
Motorek 26.11.2012 09:20
smaczna jest taka zupka
Krystyna32 24.11.2012 16:47
extra
Seba 17.11.2012 18:46
pycha
Mysiunia 16.11.2012 15:19
składniki mi odpowiadają i sam pomysł na zupę również ale gotując drobno startą marchewkę i pieczarki przez 40 minut + ok. 30 minut w czasie kiedy gotują się ziemniaki i do tego jeszcze smażenie, to z warzyw zrobi się 'ciapa'. Tak jak mówię pomysł mi się podoba, ale ja najpierw ugotowałabym ziemniaki, a następnie dodała przesmażone warzywa z grzybami, ale każdy robi jak uważa :)
gosia56 16.11.2012 14:48
napewno dobra zupka.
cukiereczek 16.11.2012 07:55
smaczna
adelajda 16.11.2012 05:54
smaczna !
wojtek5 15.11.2012 22:53
smaczna
jasiek 15.11.2012 22:18
ale dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak