Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w sosie koperkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z cytryny
sól
pieprz
mąka
olej
śmietana 18-procentowej 250 ml
koper
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
panga 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w sosie koperkowym

Kroki postępowania

1
Rybę myjemy osuszam skrapiamy sokiem z cytryny prószymy sola i pieprzem , odstawiamy na 20 minut do lodówki . Po tym czasie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju .
Krok 1 - Panga w sosie koperkowym foto
2
Do śmietany dodajemy drobno posiekany koper oraz sól i pieprz , można dosypać 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich . Dobrze mieszamy . Gdy ryba się upiecze odsączamy z oleju i wlewamy śmietanę gdy jest bardzo gęsta dodajemy odrobinę wody i wlewamy na patelnie
Krok 2 - Panga w sosie koperkowym foto
3
całość dusimy na wolnym ogniu około 5 do 8 minut aż sos zacznie gęstnieć .
Gotowe
Krok 3 - Panga w sosie koperkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 01.10.2013 13:10
warte zrobienia
cooleczka 13.07.2013 17:24
fajny pomysł
pycia9 07.01.2013 20:54
pycha
Łukasz15 23.12.2012 22:42
Bardzo dobra
Wafelek2601 16.12.2012 09:19
Bardzo dobry pomysł na rybkę
RenataZ-et 24.11.2012 18:01
dobra propozycja
wojtek5 15.11.2012 22:54
mniam
octo 15.11.2012 22:42
mmmmm
jasiek 15.11.2012 22:18
ten sosik dobrze pasuje
ilka_86 15.11.2012 21:43
bardzo apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak