Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie bezy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 szklanki
białko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie bezy

Kroki postępowania

1
1. Białko i jaja wrzucamy do miseczki
Krok 1 - Szybkie bezy foto
2
2. Miksujemy na wysokich obrotach do uzyskania sztywnej pany.
Krok 2 - Szybkie bezy foto
3
3. Nakładamy na papier do pieczenia rękawem cukierniczym lub łyżeczką. Pieczemy w temp. ok 150 stopni przez 40-50minut. Przy pieczeniu należy pamiętać, że one się nie pieką ale wysuszają i stąd powstają smakołyki dlatego jeżeli zobaczymy, że gdzieś się przyciemniają uchylamy drzwiczki piekarnika. Jeżeli mamy możliwość nastawmy jak najmniejszą temperaturę. Ja w swoim starym piekarniku nie mam możliwości ustawy i regulowałam całość otwieraniem drzwiczek.
Krok 3 - Szybkie bezy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 16.12.2013 16:33
bardzo lubię bezy
RenataZ-et 01.01.2013 22:32
uwielbiam bezy :)
pajbek 15.11.2012 22:58
Pyszce te cudeńka :-)
jozefinach 15.11.2012 17:48
Lubię domowe bezy.
ewaa 13.11.2012 20:58
super
ilka_86 13.11.2012 19:25
fajne te Twoje beziki
kulinarny smak 13.11.2012 18:54
własnie mam białka :) i zastanawiałam się jak je spożytkować. Bezy to doskonały pomysł.
Mati3 13.11.2012 18:40
super
Poison1988 13.11.2012 18:06
a nie pokazałam bo nie zdążyłam zrobić zdjęcia. padła mi bateria w aparacie i nim się naładowała to beziki zniknęły.
Poison1988 13.11.2012 18:04
dlatego napisałam, żeby otwierać kiedy się tylko coś zobaczy. Pierwszy raz je robiłam i niemalże nie odchodziłam od piekarnika. niestety ja w swoim nie potrafię temperatury ustawić bo to stary piekarnik na prąd. nie ma żadnych ustawień.
SmacznaPyza 13.11.2012 17:46
według mnie za wysoka temperatura jak na suszenie bezów i to przy zamkniętych drzwiczkach piekarnika
misia53 13.11.2012 17:40
ja bezów nie piekę ,bo mi nie wychodzą .Szkoda ,że upieczonych nie pokazałaś
Botwinka 13.11.2012 17:27
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak