Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w krakersach od Hamrocyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt.
krakersy 1 opakowanie
jogurt bałkański 250 gram
przyprawy
olej 2 łyżki
czosnek 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w krakersach od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Mięso z kurczaka odkaszczamy , myjemy i kroimy na mniejsze kawałki , osuszamy.
Krok 1 - Pierś kurczaka w krakersach od Hamrocyka foto
2
Jogurt przelewamy do miski , czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę dodajemy do jogurtu , tak jak i przyprawy , chili , pieprz, sól .Następnie wkładamy pokrojone filety maczamy tak by wszystkie były w nim zanurzone.
Odstawiamy filety do lodówki na kilka godzin, najlepiej przygotować sobie to dzień przed pieczeniem.
Krok 2 - Pierś kurczaka w krakersach od Hamrocyka foto
3
krakersy mielimy , przesypujemy na talerz , na drugi bułkę tartą , filety w marynacie jogurtowej obtaczamy połowe w krakersach , połowę w bułce tartej
Brytfannę wykładamy papierem do pieczenia , papier smarujemy olejem i układamy na nim mięso.Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Krok 3 - Pierś kurczaka w krakersach od Hamrocyka foto
4
Do nagrzanego wkładamy mięso i pieczemy pół godziny.Zdecydowanie smak filetów jest bardzo podobny , ale lepiej wyglądają te w krakersach co widać na zdjęciach.
Krok 4 - Pierś kurczaka w krakersach od Hamrocyka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 13.11.2012 21:38
obrończyni gratuluję
Jola67
Jola67 13.11.2012 20:10
I ty startujesz do Pyzy?! Z czym do ludzi?!Z tym cienkim przepisem z okropnym zdjęciem?!
Sylwia56
Sylwia56 13.11.2012 19:08
pycha
mariel78 13.11.2012 18:19
wycinać kostki i błonki
SmacznaPyza 13.11.2012 17:51
co to znaczy "odkaszczyć" mięso?!
SmacznaPyza 13.11.2012 17:51
co to znaczy "odkaszczyć" mięso?!
Simeo 13.11.2012 15:39
super
Patrycja25 13.11.2012 14:17
dobre
Poison1988 13.11.2012 13:56
robię identycznie tylko używam jogurtu naturalnego albo śmietany :) Są pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak