Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z tłuczonymi ziemniaczkami z cebulką.
Ziemniaki gotujemy i tłuczemy,do ziemniaczków dodajemy przesmażoną na tłuszczu na złoty kolor cebulkę.
Ziemniaki nakładamy na brzeg talerza i wlewamy żurek.
kość wieprzowa | 0,5 kg |
żurek | 1 op. |
czosnek | 1 ząbek |
cebula | 1 szt |
tłuszcz do smażenia | 1 łyżka |
sól | |
pieprz | |
majeranek | |
warzywa | 1 pęczek |
śmietana 18 proc | 1 łyżka |
ziemniaki | 1 kg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: