Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 paczka
jajko 1 sztuka
parówki 6 sztuk
ser 6 plasterków
sezam

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Rozwijamy ciasto francuskie. Następnie odmierzamy przy pomocy parówki ilość ciasta potrzebną do jednorazowego zawinięcia. Ciasto przycinamy według naszych wyliczeń. Na blat kładziemy kawałek ciasta, mniejszy od niego plaster sera i parówkę. Następnie zawijamy, a końcówki przygniatamy. Tak robimy z każdą parówką. Zawinięte parówki w cieście kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy zawijas smarujemy z wierzchu rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem.Parówki w cieście francuskim pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 25 minut. Podajemy z ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.05.2013 07:24
wyglądają fantastycznie
agnieszka214 22.02.2013 08:33
apetyczny pomysł na szybkie i fajne danie
agnieszka214 22.02.2013 08:33
apetyczny pomysł na szybkie i fajne danie
karolcia_zip 14.11.2012 10:51
proszę poprawione
SmacznaPyza 13.11.2012 18:06
a potem pieczemy jakoś? ile czasu, w jakiej temperaturze?
Justyna Jussstiii 13.11.2012 13:34
super
Agnieszka91 13.11.2012 13:25
pychotka
medi 13.11.2012 13:15
super:)
Barbara/zuza22_85 13.11.2012 13:01
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak