Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA JOGURTOWA

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 225 gram
cukier 250 gram
olej 150 ml
mąka 450 gram
jaja 4 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 8 gram

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA JOGURTOWA

Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę. Do masy jajecznej dodajemy jogurt, olej oraz przesianą mąkę z proszkiem. Dokładnie mieszamy. Masę wykładamy do formy. Pieczemy ok. 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 16.12.2012 11:38
pycha
Bernadeta1 15.11.2012 14:16
bardzo apetycznie wygląda
SmacznaPyza 13.11.2012 18:24
czy dwoje Mistrzów, którzy polecają ten przepis, nie zauważyło że brakuje temperatury pieczenia? o wielkości formy już nawet nie mówię... jak można coś takiego polecić?
magdziorka6 13.11.2012 17:29
lubie taką
medi 13.11.2012 13:55
super:)
Aleksandra15 13.11.2012 13:43
Wygląda wspaniale, mój tato uwielbia wszelkiego rodzaju babki, więc chętnie mu taką zrobię ;-)
Habibi 13.11.2012 12:24
Piekę podobną na bałkańskim jogurcie :)
fijolek91 13.11.2012 12:20
podoba mi się ten przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak