Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z winogronami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 3 duże liście
cebula 1/2 sztuki
kukurydza 1/2 puszki
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
olej ryżowy 4 łyżeczki
winogrona 30 (rodzynkowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z winogronami

Kroki postępowania

1
Z liści kapusty ściąć białe zgrubienie. Liście drobno poszatkować.
Krok 1 - Surówka z winogronami foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć. Cebulę i kukurydzę dodać do kapusty.
Krok 2 - Surówka z winogronami foto
3
Winogrona przekroić na pół, dodać do pozostałych składników. Całość oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3 - Surówka z winogronami foto
4
Olej wymieszać z octem, cukrem i musztardą na gładki sos.
Krok 4 - Surówka z winogronami foto
5
Sos dodać do surówki i dokładnie wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 5 - Surówka z winogronami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 11.02.2014 12:22
smaczna surówka :)
ONY_za_kare 08.02.2014 16:41
fajna surówka
Sroczka 24.12.2012 16:37
Doskonały dodatek do obiadu.
babajaga1969 07.11.2012 01:38
I pięknie przybrane bazylią
Beatris 06.11.2012 22:21
Pyza Smaczna, ciemny ocet balsamiczny. Szczerze mówiąc, nawet nie wiedziałam, że jest jasny. U nas w sklepie jest tylko ciemny.
adelajda 06.11.2012 16:41
jak dla mnie super !
SmacznaPyza 06.11.2012 15:33
ocet balsamiczny jasny czy ciemny?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak