Przepis i sposób przygotowania na: Tort Kobieta na kawalerski
Kroki postępowania
Krem: Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać sok z cytryny (aby krem nie był mdły). Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, pozostawić do ostudzenia. Ostudzoną żelatynę dodać do ubitej śmietany, wymieszać.
Pierwszy krążek biszkoptu posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Wyłożyć część kremu, ale nie za dużo, tak tylko żeby zakryć dżem.
Kładziemy drugi blat biszkoptowy, wykładamy resztę kremu i pokrojone ananasy i brzoskwinie z puszki. Przykrywamy trzecim blatem.
Tort obsmarować dokładnie masą maślaną. Przykleić na krem maślany przełożone kremem śmietanowym muffiny i obsmarować także maślaną masą.
Z reszty niebieskiego placka wycinam szablonem literki na napis. Ozdoby i literki przyklejam za pomocą lukru (lub wody) do masy na torcie. Tort trzymam w lodówce.