Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z jajem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żur 500 gram
cebulka 1 szt
marchew 2 szt
ziemniaki 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
czosnek 1 ząbek
majeranek 2 łyżeczki
jajko ugotowane na twardo 4 szt
sól
pieprz
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z jajem

Żurek z jajem - PRZYGOTOWANIE:

Do Garnka wlewamy wod około 1 litra . Ziemniaki kroimy w kostkę marchew też ja dałam w słupkach dodałam ziele angielskie liść laurowy i ząbek czosnku sól , pieprz . Gotowałam do momentu aż warzywa zmiękły .Dopiero wtedy dodałam żur oraz majeranek cebule zeszkliłam na patelni i dodałam do żurku .Jajka ugotowałam osobno przekroiłam na połowę i wkładałam do miseczek zalewałam żurkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata/MANTIS-KITCHEN 01.04.2013 08:32
Lubie żurek można go na wiele sposobów gotować .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak