Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na wędzonym kurczaku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 60 dag
udka z kurczaka 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 kulki
przyprawa w płynie 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na wędzonym kurczaku

Kroki postępowania

1
Z nóżek ściągnąć skórkę, obrać i pokroić mięso.
Krok 1 - Kapuśniak na wędzonym kurczaku foto
2
Kiszoną kapustę pokroić, zalać wodą, dodać przyprawy i wstawić do gotowania. Po pół godzinie dodać udka, doprawić wegetą i gotować do miękkości kapusty, u mnie było to następne pól godziny ( nie lubimy "ciapatej" kapusty:))
Krok 2 - Kapuśniak na wędzonym kurczaku foto
3
Podawać z ziemniakami, lub solo:) Smacznego:)
Krok 3 - Kapuśniak na wędzonym kurczaku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 05.11.2012 21:50
Fajna klasyczna zupa, wygląda bardzo apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak