Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dietetyczna napoleonka na krakersach

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 100 gram
mleko 750 ml
budyń waniliowy 2 szt
mleko 750 ml
budyń czekoladowy 2 szt
syrop waniliowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczna napoleonka na krakersach

Formę wykładamy krakersami (słoną warstwą do góry). Gotujemy budynie... W 2 garnkach gotujemy po 500 ml mleka z dodatkiem 2 łyżek cukru i 1 łyżki syropu waniliowego. W 2 osobnych szklankach rozpuszczamy po 2 budynie, w jednej waniliowy a w drugiej czekoladowy. Jak mleko zacznie się gotować wlewamy zawartość szklanek, do jednego garnka szklanka z budyniem waniliowym a do drugiego czekoladowym. Mieszamy gotujemy chwilkę do zgęstnięcia. Następnie gorące budynie wylewamy do formy wyłożonej krakersami, najpierw wylewamy budyń waniliowy a na waniliowy gorący budyń czekoladowy, przykrywamy krakersami. Odstawiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 24.01.2013 11:25
pyszne
rutynka 10.01.2013 12:19
super przepis:)
EmciaPichci 06.01.2013 11:46
bardzo fajny pomysl :)
Bernadeta1 04.01.2013 02:45
uwielbiam napoleonki
irenka 03.01.2013 19:56
pyszne ciacho
Juleczka20 06.11.2012 10:31
fajny pomysł na pyszne ciasto
SmakChwili 06.11.2012 09:03
Joanno bardzo proszę.. częstuj się :)
Joanna46 06.11.2012 08:18
Bardzo fajny przepis. Zabieram do swojej galerii.
monisia1977 06.11.2012 06:17
dobre
SmakChwili 05.11.2012 22:11
a wpadła na to moja mama, odchudzając napoleonkę na krakersach z tradycyjnego przepisu ;)
sara1 05.11.2012 21:46
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak