Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowana papryka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 3-4 szt
cebula 1 duża
mięso mielone drobiowe 200-300 g
ryż 1 szkl.ugotowanego
masło do smażenia
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowana papryka

Kroki postępowania

1
Ryż ugotowałam w osolonej wodzie. Cebulę pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na maśle. Lekko osoliłam. Wymieszałam mięso z cebulą, ryżem, kawałkami papryki i doprawiłam przyprawą do mięsa mielonego.
Krok 1 - faszerowana papryka foto
2
Papryki przekroiłam na pół, wyjęłam pestki. Farsz włożyłam do połówek papryk.
Krok 2 - faszerowana papryka foto
3
Podpiekłam w piekarniku. Położyłam na wierzch kawałki sera żółtego i piekłam jeszcze do jego zrumienienia.

Smacznego:)
Krok 3 - faszerowana papryka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 26.11.2012 10:27
smaczna taka papryka
matesko 26.11.2012 10:27
smaczna taka papryka
matesko 26.11.2012 10:27
smaczna taka papryka
matesko 26.11.2012 10:27
smaczna taka papryka
matesko 26.11.2012 10:27
smaczna taka papryka
matesko 26.11.2012 10:27
smaczna taka papryka
jola1508 07.11.2012 19:38
apetyczna
Poison1988 06.11.2012 07:38
wyglądają bardzo pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak