Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowo-koperkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dkg
koper 1/2 pęczka
cebula 1 sztuka
bulion warzywny 1 szklanka
jogurt naturalny 50 ml
mąka 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
masło 2-3 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowo-koperkowy

Kroki postępowania

1
Cebulkę i pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć na nim cebulkę z pieczarkami.
Krok 1 - Sos pieczarkowo-koperkowy foto
2
Podlać bulionem, dusić razem przez 20 minut.
Krok 2 - Sos pieczarkowo-koperkowy foto
3
Koperek umyć i posiekać. Dodać do pieczarek. Jogurt wymieszać z mąką i odrobiną sosu, wlać do sosu. Zagotować.
Krok 3 - Sos pieczarkowo-koperkowy foto
4
Przyprawić solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej.
Krok 4 - Sos pieczarkowo-koperkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 13.02.2014 12:32
dobry sosik
romanrafal
romanrafal 24.11.2013 14:58
bardzo dobry sos
mirosława4 13.07.2013 12:16
smaczny sosik
IlonaAlbertos 29.11.2012 12:09
Wygląda wspaniale.
Ela15 27.11.2012 14:47
fajny
Seba 09.11.2012 17:42
smaczny
mela25 08.11.2012 13:58
smaczny sosik
MAR3STA 07.11.2012 14:47
pyszny sos
pycia9 06.11.2012 16:39
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak