Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik waniliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
cukier 300 gram
jajko 5 szt
masło 250 gram
cukier waniliowy 1 szt
rodzynki 1 paczka
budyń waniliowy 2 szt
cytryna 1 szt
rum
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik waniliowy

Masło z cukrem ubić na parze następnie zdjąć i do letniej masy dodać żółtka i ubić. Dodać później budynie, cukier waniliowy i proszek do pieczenia i wymieszać. Ser zmielić dwa razy i dodać do masy. Na końcu dodać pianę, rodzynki namoczone w rumie(możemy także je zalać gorącą wodą i chwilę zostawić) i startą skórkę z wyparzonej cytryny. Piec 1 godzinę w temp. 180 stopni, po upieczeniu pozostawić w otwartym piekarniku pół godziny. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak