Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody truskawkowo jogurtowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dużych truskawek 20
cukru 2 łyżka
jogurt truskawkowy 300 pitny

Przepis i sposób przygotowania na: Lody truskawkowo jogurtowe

Kroki postępowania

1
Truskawki umyć, pozbawić szypułek. Wrzucić je do rozdrabniacza, wsypać cukier. Następnie wlać jogurt. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować.
Krok 1 - Lody truskawkowo jogurtowe foto
2
Powstałą masą napełniać foremki do lodów, nałożyć zatyczki i ustawić na stojaczku. Stojak z napełnionymi foremkami wstawić do zamrażalnika na około godzinę.
Krok 2 - Lody truskawkowo jogurtowe foto
3
Po tym czasie lody są gotowe do spożycia.
Krok 3 - Lody truskawkowo jogurtowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 10.09.2013 10:13
Super pomysł, ale ja bym wykorzystała jogurt naturalny skoro używasz też samych truskawek
Klausia 21.12.2012 00:47
Misiowa pod warunkiem, że jogurt kupimy bez chemii :) A z tym też nie jest łatwo :)
czarnyaniol1990 05.11.2012 20:39
zdrowa alternatywa :)
PaniMISIOWA 05.11.2012 19:37
dla dzieciaków rewelacja zamiast tej chemii ze sklepu!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak