Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z żołądków w sosie marchewkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 500 gram
marchew 5 szt
smietana 18% 100 gram
rosołek drobiowy 1 szt
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziemniaki ugotowane 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z żołądków w sosie marchewkowym

Kroki postępowania

1
Umyłam i wyczyściłam żołądki, marchew umyłam oskrobałam i pokroiłam w kostkę.
Krok 1 - Gulasz z żołądków w sosie marchewkowym foto
2
Włozyłam do garnka dodała ziele angielskie liść laurowy i rosołek drobiowy gotowałam na małym ogniu 40 minut. Marchew umyłam pokroiłam w kostkę dodałam po 40 minutach do żołądków gotowałam razem około 1 godzinki marchew zrobiła się miękka i zaczęła rozgotowywać się dopiero wtedy dodałam śmietanę 18% a zrobiłam to w ten sposób do szklanki wlałam z garnka trochę wywaru i dodałam śmietanę łyżką mieszałam do gładkiej masy i wtedy dodałam do garnka wyszedł pyszny gulasz z marchewka i żołądkami.
Krok 2 - Gulasz z żołądków w sosie marchewkowym foto
3
Podawałam z ziemniakami .
Krok 3 - Gulasz z żołądków w sosie marchewkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 05.11.2012 16:56
Wygląda apetycznie
Henryka2 05.11.2012 16:56
Wygląda apetycznie
adelajda 05.11.2012 16:48
lubię taki gulasz !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak