Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flan dekorowany anansem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas 250 g
jogurt naturalny 200 ml
śmietana 30% 100 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 10 g
mus z mango 100 ml
tequila 50 ml
mięta liście 1 garść
limonka 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Flan dekorowany anansem

Ananasa obieram ze skórki, kroję w kostkę i przekładam do dużej miski. Następnie zasypuję cukrem brązowym, zalewam tequilą i sokiem z limonki, posypuję skórką startą z limonki. Wszystko razem posypuję drobno posiekaną świeżą mięta. Owoce odstawiam. W tym czasie jogurt łączę z musem mango. Następnie mieszam jogurtowo-owocową masę z ubitą śmietaną z cukrem. W musie rozprowadzam rozpuszczoną w dwóch łyżkach wody żelatynę. Flan rozlewam do naczynek i wstawiam do lodówki aby deser stężał. Podaję z marynowanym ananasem ułożonym na wierzchu flanu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 05.11.2012 10:16
co to flan?
gosia561 05.11.2012 09:56
idealne na jesienną chandrę
Sylwia56
Sylwia56 05.11.2012 09:49
świetne
kasiek 05.11.2012 09:45
ale to ładnie wygląda ...
KasiaK90 05.11.2012 09:44
musi być wyśmienite;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak