Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony miętus

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miętus 4 sztuki
sok z cytryny 1/2 szklanki
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony miętus

Wypatroszonego miętusa umyć. Przekroić na połowę wzdłuż, można też jeszcze potem połówki przekroić na pół. Obficie skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą do ryb, pieprzem oraz solą. Odstawić na godzinę do lodówki. W tym czasie rybka najdzie przyprawami i sokiem z cytryny. Potem roztrzepać jajka. Rybkę obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na gorącym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 17.12.2013 17:18
taki obiad to super sprawa
berys18 13.12.2013 13:29
pyszna rybka
Bernadeta1 05.12.2013 10:24
pyszna rybka
mirosława4 24.11.2013 10:40
smaczna i zdrowa rybka
Dorian 16.08.2013 22:48
pyszna rybka
misia53 31.07.2013 00:26
ciekawe jak taka rybka smakuje , miętusa nie potykam a ogólnie lubię rybki
adelajda 16.07.2013 17:06
smaczna rybka
natalia.doradca 13.07.2013 08:59
super rybka
Iwusia 13.06.2013 21:18
bardzo smaczna rybka
Kuchareczka2 26.05.2013 21:03
nigdy nie jadłam tej ryby
jeta72 16.02.2013 21:23
mój tata bardzo lubi :-)
olkaaa 16.11.2012 09:07
dawno nie jadłam
barbara11561 07.11.2012 16:44
świetny
romanrafal
romanrafal 06.11.2012 14:24
świetna rybka
Ada-Gaba 06.11.2012 08:03
apetyczne
Seba 05.11.2012 19:19
Bardzo dobra rybka
Motorek 05.11.2012 16:17
pycha
Grazyna0211 05.11.2012 10:09
smaczna rybka
halina17 05.11.2012 09:44
Dobra ryba.
sara1 05.11.2012 08:12
apetycznie wygląda ta rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak