Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki siekane z mortadeli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Martadela 30 dek
papryka 1 szt
majonez 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
serek topiony śmietankowy duży 1 szt
jaja 3 szt
mąka 2 łyżki
bułka tarta pikantna 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: placki siekane z mortadeli

Kroki postępowania

1
Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w drobne krótkie paseczki. Mortadelę też drobniej pokroić i dodać kucharka.
Krok 1 - placki siekane z mortadeli foto
2
śmietanę wymieszać z jajkami, majonezem, serkiem topionym, dodać mąkę, bułkę i pokrojoną paprykę z mortadelą. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Krok 2 - placki siekane z mortadeli foto
3
Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje.
Krok 3 - placki siekane z mortadeli foto
4
smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
Krok 4 - placki siekane z mortadeli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 16.01.2014 14:27
na pewno pyszne takie placki
Róża1 15.01.2014 23:16
fajny pomysł :-)
Barbara777 18.12.2013 23:06
bardzo ciekawe placki
berys18 09.10.2013 08:28
świetne placki
ankaryba 14.05.2013 08:16
pomysłowe :-)
IKrakowianka 12.04.2013 20:43
fantastyczny pomysł
Bernadeta1 01.02.2013 17:04
smaczne na szybki obiad
cooleczka 13.01.2013 18:49
ciekawy pomysł
teresa18 19.11.2012 19:59
ciekawy sposób na martadelę
traktorek 16.11.2012 19:33
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak