Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane z serkiem topionym i ziołami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
serek topiony naturalny 200 g
mleko do gotowania
woda 1 szkl.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane z serkiem topionym i ziołami

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na cząstki, zalać gorącą wodą oraz mlekiem.
Posolić i gotować do miękkości pod przykryciem.
Ziemniaki odkryć kilka minut przed końcem gotowania, aby zdążyły częściowo odparować.
Kiedy są miękkie dodać zioła prowansalskie oraz pokrojony serek topiony.
Ugnieść tłuczkiem do ziemniaków na jednolite puree.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 11.11.2012 00:09
Serek topiony nadaje ziemniaczkom wyjątkowej kremowej konsystencji :)
Adamorek 10.11.2012 13:48
bardzo ciekawe z tym serkiem
Adamorek 10.11.2012 13:48
bardzo ciekawe z tym serkiem
Adamorek 10.11.2012 13:48
bardzo ciekawe z tym serkiem
malaczarna23 10.11.2012 12:44
super:) bardzo lubię puree a z serkiem jeszcze nie robiłam
Lemon 10.11.2012 12:41
ciekawe
angelika14 10.11.2012 11:54
lubię takie puree
cukiereczek 10.11.2012 11:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak