Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Awokado z sałatką ryżową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 woreczek
czosnek 2 ząbki
rzodkiewka 5 kulek
paluszki krabowe 4 szt
awokado 1 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
natka pietruszki
ogórek zielony 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Awokado z sałatką ryżową

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu studzimy go. Awokado przekrawamy wyciągamy pestkę i delikatnie środek ,miseczka po awokado przyda się do serwowania sałątki. Awokado dusimy widelcem doprawiamy wyciśniętym czosnkiem i odrobina soku z cytryny .Mieszamy je z zimnym ryżem . Ogórka zielonego obieramy i ścieramy na tarce -odciskamy sok i dodajemy do ryżu . Rzodkiewki ścieramy na tarce duże oczka. Paluszki krabowe kroimy w kosteczkę . Wszystkie składniki mieszamy . doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Sałatkę podajemy w miseczkach po awokado. Posypujemy posiekaną natka pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 23.01.2014 09:52
niebo w gębie! :)
cukiereczek 03.03.2013 08:05
bardzo apetyczna
agaK. 11.11.2012 19:55
może być dobre.
agaK. 11.11.2012 19:55
może być dobre.
Katarzyna/kate1980 10.11.2012 23:28
super
iwa643 10.11.2012 07:47
Polecam na przystawkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak